Χάστε μέχρι 4 κιλά χωρίς να πεινάσετε

Ακόμα παλεύετε με τα παραπανίσια κιλά δοκιμάζοντας τη μία δίαιτα μετά την άλλη; Ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Γιώργος Σαλταούρας προτείνει το παρακάτω μενού, το οποίο περιλαμβάνει καλούς υδατάνθρακες μαζί με πρωτεΐνες, ημίπαχα γαλακτοκομικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς. Αν το συνδυάσετε μάλιστα με άσκηση, θα χάσετε μέχρι και 4 κιλά το μήνα (το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες από την άποψη των θερμίδων που προσφέρει). Έχετε υπόψη ότι 1 φέτα ψωμί = 2 φρυγανιές = 1 παξιμάδι λαδιού = 2 καρότα λαδιού).

Δευτέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 φέτα τυρί light και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Δεκατιανό: 1 μήλο
Μεσημεριανό: 120 γραμμ. στήθος κοτόπουλου με 1 πατάτα στο μέγεθος αυγού και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: 1 γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. δημητριακά και 6 αμύγδαλα

Τρίτη
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5% με 3 κ.σ. δημητριακά και 1 πορτοκάλι
Δεκατιανό: 1 μπανάνα
Μεσημεριανό: 120 γραμμ. ψάρι φιλέτο με ½ φλιτζ. ρύζι και βραστά λαχανικά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 4 ξερά δαμάσκηνα
Βραδινό: 1 ομελέτα με 1 αυγό και λαχανικά και 45 γραμμ. τυρί light

Τετάρτη
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5% με 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με ταχίνι και μέλι και 1 αχλάδι
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι
Μεσημεριανό: Σαλάτα εποχής με 1 φλιτζ. φασόλια, 45 γραμμ. τυρί light και 2 φρυγανιές ολικής άλεσης
Απογευματινό: 1 μπανάνα
Βραδινό: 1 τοστ γαλοπούλα-τυρί-ντομάτα και βραστά λαχανικά με 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Πέμπτη
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 φέτα τυρί light και 1 μήλο
Δεκατιανό: 1 αχλάδι
Μεσημεριανό: 120 γραμμ. στήθος κοτόπουλου με ½ φλιτζ. αρακά και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
Βραδινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5% με 3 κ.σ. δημητριακά ολικής άλεσης και 6 αμύγδαλα

Παρασκευή
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 3 κ.σ. δημητριακά και 1 πορτοκάλι
Δεκατιανό: 1 μήλο
Μεσημεριανό: 1 μέτριο μπιφτέκι (100 γραμμ.) με ½ φλιτζ. πουρέ πατάτας και βραστά λαχανικά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 1 μπανάνα
Βραδινό: Σαλάτα με 45 γραμμ. τυρί κρέμα, 2 μικρά παξιμάδια και 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Σάββατο
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 φέτα τυρί light και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Δεκατιανό: 1 αχλάδι
Μεσημεριανό: 120 γραμμ. ψάρι φιλέτο με 1 πατάτα στο μέγεθος αυγού και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: 1 γιαούρτι 2% με 3 κ.σ. δημητριακά και 6 αμύγδαλα

Κυριακή
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5% με 2 κριτσίνια και 1 αχλάδι
Δεκατιανό: 1 μήλο
Μεσημεριανό: 120 γραμμ. μπριζόλα χοιρινή ψητή με ½ φλιτζ. ρύζι και σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
Βραδινό: 1 αυγό βραστό με 2 φρυγανιές ολικής άλεσης και βραστά λαχανικά με 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

elle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *