Feng-shui και καθρέφτες
Θα έχετε διαβάσει σίγουρα ότι οι καθρέπτες είναι ευαίσθητο θέμα στο fengshui. Που μπορούμε να τους τοποθετούμε και που όχι. Μετράει το σχήμα και το μέγεθος;
Θα προσπαθήσω να σας λύσω τις βασικές απορίες σας, ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο καθρέπτης είναι ένα εργαλείο θεραπείας στο χώρο. Δεν τον τοποθετούμε για να ομορφύνουμε έναν τοίχο ή μια γωνία. Τον τοποθετούμε γιατί εξυπηρετεί κάποιον σκοπό.
Ο καθρέπτης επιταχύνει την ροή της ενέργειας. Επίσης μπορούν να αλλάξουν την ροή της ενέργειας και να την στείλουν κάπου που εμείς θέλουμε. Επίσης μπορούν να ισορροπήσουν ένα χώρο όταν του λείπει ένας τομέας. Όταν δηλαδή δεν είναι τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο. Μπορεί να είναι σε σχήμα Γ.
Είναι σημαντικό να μην τοποθετείτε καθρέπτες ακριβώς απέναντι από την είσοδο του σπιτιού, από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες. Με αυτόν τον τρόπο διώχνεται την ενέργεια που προσπαθεί να μπει στο χώρο.
Επίσης δεν τοποθετούμε δύο καθρέφτες τον έναν απέναντι από τον άλλον. Έτσι θα υπάρχει ένταση στην ατμόσφαιρα.
Καλό είναι να αποφεύγουμε και τους καθρέπτες στο υπνοδωμάτιο. Εκεί θέλουμε να επιβραδύνουμε την ενέργεια και όχι να την αυξήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε έναν καλό και θεραπευτικό ύπνο.
Που τοποθετούμε καθρέπτες;
Κοντά στην είσοδο, ώστε η ενέργεια που μπαίνει στο χώρο να κυκλοφορήσει πιο άνετα και να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σε μια σκάλα που οδηγεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς πολλά παράθυρα, όπως σοφίτα ή υπόγειο. Εκεί θέλουμε να δώσουμε στην ενέργεια μια ώθηση να φτάσει στο χώρο που θέλουμε.
Σε ένα μακρύ διάδρομο χωρίς φως. Μπορείτε να εναλλάσσετε κάποιους καθρέπτες δεξιά και αριστερά ώστε να οδηγήσετε την ενέργεια εκεί που θέλετε.
Ειρήνη Σπανέλη
Ειδική σύμβουλος Feng Shui
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση
Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/