Τι συνέβη σαν σήμερα , 29 Ιουνίου;
Γυρίστε το χρόνο πίσω! Τι σημαντικό συνέβη σαν σήμερα, ποιος γεννήθηκε και ποιος έφυγε από τη ζωή;
Ανατολή Ήλιου: 06:03
Δύση Ήλιου: 20:53
Σελήνη 23 ημερών
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδερμίας.
Γιορτάζουν: Παύλος, Παυλίνα, Πέτρος, Πετρούλα.
Σαν σήμερα … ΓΕΓΟΝΟΤΑ:
![](https://cdn.sansimera.gr/media/photos/thumbs/Globe_Theater.140.jpg)
Καταστρέφεται από πυρκαγιά το Globe Theater στο Λονδίνο. Το είχε κατασκευάσει ο Γουίλιαμ Σέξπιρ για να παίζονται τα έργα του.
![](https://cdn.sansimera.gr/media/photos/thumbs/Oikoumeniko_Patriarxeio.140.jpg)
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει τελικά το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που επιβλήθηκε από τη Βαυαροκρατία το 1833.
![](https://cdn.sansimera.gr/media/photos/thumbs/Tis_ptaiei.140.jpg)
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καιροί άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α’. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.
![](https://cdn.sansimera.gr/media/photos/thumbs/Kampel-1931.140.jpg)
Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Εθνική Ένωσις Ελλάς βάζουν φωτιά στον συνοικισμό Κάμπελ της Θεσσαλονίκης και βιαιοπραγούν κατά των φτωχών Εβραίων κατοίκων του. Τα επεισόδια υποδαυλίζει με σειρά άρθρων της η φιλοβενιζελική εφημερίδα Μακεδονία.