Μακαρόνια στον φούρνο

Μακαρόνια φούρνου, που ανάμεσα σε δύο στρώσεις από φέτες ντομάτας, αποκτούν εντυπωσιακή εμφάνιση και δροσερή γεύση.

Για 4 άτομα. Χρόνος προετοιμασίας: 45′. Χρόνος ψησίματος: 35΄- 40΄

Υλικά
500 γραμ. μακαρόνια
(χοντρά)
2 κιλά ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 ποτήρι του νερού
ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί
(τριμμένο)
1 φλιτζ. τσαγιού
φρυγανιά (τριμμένη)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα με τη μισή ποσότητα του λαδιού. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνετε τις μισές ντομάτες, που έχετε προηγουμένως περάσει από τον τρίφτη. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και
μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Λίγα λεπτά πριν βράσουν τελείως, τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα, το μισό τριμμένο τυρί, τη μισή φρυγανιά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι, κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες σε φέτες και τοποθετείτε τις μισές στον πάτο του ταψιού σαν βάση. Πάνω τους στρώνετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τα καλύπτετε με άλλη μία στρώση από τις υπόλοιπες ντομάτες (σε φέτες ή ψιλοκομμένες). Πασπαλίζετε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο μαϊντανό, την υπόλοιπη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί και περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι. (Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό αυτό και σε ατομικά φορμάκια, όπως στη φωτογραφία της συνταγής). Βάζετε το ταψί να ψηθεί στο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες.

Πηγή: «100 χρόνια Νικόλαος Τσελεμεντές» (Μακαρόνια)

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *