8 καλλυντικά που μπορείς να αντικαταστήσεις με ξύδι.
Ρίξε 200 γρ. μηλόξυδο μέσα στη μπανιέρα, αφού την έχεις γεμίσει με χλιαρό νερό και μείνε μέσα για 15 λεπτά.
2. Τονωτική λοσιόν προσώπου
Ανακάτεψε μία κουταλιά μηλόξυδο και δύο κούπες νερό. Βούτηξε μέσα στο μείγμα λίγο βαμβάκι και άπλωσέ το σε στεγνό πρόσωπο. Μην ξεβγάλεις με νερό (η μυρωδιά θα εξατμιστεί γρήγορα). Το οξικό οξύ του μηλόξυδου θα τονώσουν την κυκλοφορία και θα βοηθήσουν στην καταπράυνση των πόρων.
4. Ενυδατική για τα εγκαύματα
Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι μηλόξυδο και τέσσερα φλιτζάνια νερό. Με μια πετσέτα, ταμπονάρισε το διάλυμα στην περιοχή της επιδερμίδας που έχει καεί. Το μηλόξυδο, βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων pH του δέρματος και κατά συνέπεια στη γρήγορη επούλωσή του.
Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του μηλόξυδου καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, και το οξικό οξύ μαλακώνει την επιδερμίδα, βοηθώντας τις τρίχες που έχουν μεγαλώσει μέσα στο δέρμα να βγουν στην επιφάνεια.
Ανακάτεψε ίση ποσότητα μηλόξυδου και νερού. Με το διάλυμα, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν το λούσιμο. Μπορείς επίσης να αναμίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδου με το σαμπουάν σου και να το ρίξεις στα μαλλιά σου όσο λούζεσαι, κάνοντας παράλληλα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το μηλόξυδο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση και τον μετριασμό της πιτυρίδας.
Βρέξε λίγο βαμβάκι ή ένα πανάκι με σκέτο μηλόξυδο και στερέωσέ το πάνω στην τραυματισμένη επιδερμίδα με έναν επίδεσμο. Αφήσέ το εκεί για μια ώρα. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του μηλόξυδου ηρεμούν το τραυματισμένο δέρμα, ενώ οι ιδιότητες του οξικού οξέος αυξάνουν την κυκλοφορία και θεραπεύουν το τραύμα.
8. Αποσμητικό ποδιών
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.