Το μασάζ της αντιγήρανσης.

Ποιος είπε ότι το μασάζ προορίζεται μόνο για το σώμα; Το μασάζ προσώπου συμβάλλει στην αντιγήρανση καθώς ηρεμεί και χαλαρώνει τα χαρακτηριστικά του κάνοντάς μας να δείχνουμε πιο νέες.

Εδώ και χρόνια, το μασάζ αποτελεί έναν τρόπο χαλάρωσης και φροντίδας τόσο του σώματος όσο και του προσώπου. Μπορεί να μη συντελεί στην εξάλειψη των ρυτίδων, αλλά σίγουρα αποτρέπει τη δημιουργία νέων, αφού κάνει το δέρμα πιο απαλό και σφριγηλό. Πώς γίνεται αυτό; Η παρακάτω περιποίηση βοηθάει το λεμφικό σύστημα να απορροφά τα περιττά υγρά συνδυάζοντας το μασάζ με κινήσεις πιεσοθεραπείας, οι οποίες αυξάνουν τη ροή του αίματος και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία.

Εστιάστε στα σημεία:

Μέτωπο και κρόταφοι 1. Οι πρώτες γραμμές έκφρασης είναι πιο πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους στο μέτωπο. Απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα ή λάδι για μασάζ με τα δάχτυλα. Τοποθετήστε τον παράμεσο και τον μέσο ανάμεσα στα φρύδια και με πολύ απαλές κινήσεις σπρώξτε προς τα πάνω και προς τα έξω, σαν να θέλετε να «στρώσετε» τις ρυτίδες και τις γραμμές. 2. Ασκήστε ελαφρώς πίεση στους κροτάφους. Θα χαλαρώσετε και θα διώξετε όλη την ένταση, ακόμα και από τα μάτια.

Μάτια 1. Για να καταπολεμήσετε τις γραμμές που εμφανίζονται γύρω από αυτά, κάντε μαλακές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, ξεκινώντας από το εσωτερικό μέρος των φρυδιών. 2. Πιέστε λίγο στα σημεία κάτω από τις βλεφαρίδες και στην εξωτερική γωνία τους προχωρώντας προς το κέντρο. Έτσι, αυξάνετε τη ροή του αίματος και ενισχύετε το λεμφικό σύστημα της περιοχής.

Μύτη 1. Τρίψτε ελαφρώς με τα δάχτυλά σας τη ράχη της μύτης. Στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις αριστερά και δεξιά, για να αποτρέψετε τη δημιουργία γραμμών. 2. Πιέστε τα σημεία όπου συσσωρεύεται περισσότερη ένταση, ακριβώς στη βάση του κάθε ρουθουνιού. Έτσι, αποτρέπεται η δημιουργία γραμμών γύρω από αυτή την περιοχή.

Μάγουλα 1. Κάντε μασάζ με τα δάχτυλα και με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω ξεκινώντας από το σαγόνι και με κατεύθυνση προς το λοβό του αφτιού. Συνεχίστε από τις άκρες του στόματος προς τα αυτιά και μετά από κάθε ρουθούνι προς τα πάνω. 2. Πιέστε ελαφρώς ακριβώς πίσω από τα αυτιά, στα σημεία δηλαδή με την περισσότερη ένταση. Αυτό βοηθάει στην καλύτερη ροή του αίματος.

Στόμα 1. Ξεκινώντας από το κέντρο του σαγονιού, κάντε μασάζ γύρω από το στόμα δουλεύοντας κυρίως τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες. 2. Πιέστε ελαφρώς στα σημεία έντασης: στις άκρες του στόματος, ακριβώς στη μέση του άνω χείλους και στο λακκάκι που βρίσκεται στο κέντρο του πιγουνιού. Αυτό αποτρέπει τη δημιουργία γραμμών γύρω από το στόμα.

Σαγόνι 1. Ξεκινήστε από τις άκρες του σαγονιού και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη τσιμπήστε ελαφρώς το δέρμα. Προχωρήστε προς το κέντρο. 2. Πιέστε με την παλάμη σας το σαγόνι, από αριστερά προς τα δεξιά, και με την άλλη παλάμη, από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό βοηθάει στην τόνωση και τη μείωση της χαλάρωση του σαγονιού.

Λαιμός- αυχένας 1. Τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω από τον αυχένα και κάντε μασάζ με κατεύθυνση προς τα κάτω. Αυτό βοηθάει στην καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος. 2. Ασκήστε μικρή πίεση στα σημεία που συσσωρεύεται η ένταση: ακολουθήστε τη γραμμή των μαλλιών και τρίψτε από τα αυτιά προς το κέντρο του αυχένα. Με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείτε από την ένταση στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 3. Χτυπήστε ελαφρώς όλο το πρόσωπο με τις παλάμες για 30΄΄. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να φύγει η κρέμα ή το λάδι και στη συνέχεια επαναλάβετε, αυτή τη φορά με κρύο νερό, ώστε να σφίξουν οι πόροι.

Απαραίτητη προϋπόθεση Eπαναλάβετε κάθε κίνηση τρεις φορές και ασκήστε πίεση με τα δάχτυλα στα σημεία στα οποία συσσωρεύεται περισσότερη ένταση. Λάβετε υπόψη σας ότι η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη από ό,τι εκείνη του υπόλοιπου σώματος, επομένως οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ απαλές.

elle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *