Στριφτή τυρόπιτα Κοζανίτικη

turopita-strifth-saligkaros

Στριφτή τυρόπιτα Κοζανίτικη – Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

Γέμιση:

  • 750 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (προαιρετικά!)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο (220 γρ.)
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 

  • 300 γρ. λάδι

Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio

Πώς το κάνουμε:

1)Για την ζύμη μας αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και πλάθουμε μια όχι πολύ σκληρή ζύμη και την χωρίζουμε στα 6.
2)Μετά την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
3)Σε μπόλ ή στο μίξερ χτυπάμε καλά τ’ αυγά κι έπειτα τρίβουμε μέσα το τυρί φέτα σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τα κίτρινα τυριά, το γιαούρτι, το βούτυρο, το πιπεράκι και τη  ζάχαρη και τ’ ανακατεύτουμε καλά.
4)Σε αλευρωμένο πάγκο (για να μην κολλήσουν!) απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα και βάζουμε γέμιση στο καθένα. Επειτα τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τυλίγουμε σε ρολά μικρής διαμέτρου.
5)Τα στρίβουμε ξεκινώντας απ’ το κέντρο του ταψιου και συνεχίζουμε μέχρι να τελείωσουν. Επειτα τα ραντιζουμε με λάδι.
6)Ψηνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.
www.sintagespareas.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *