Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σαλάτα παντζανέλα από τον Άκη Πετρετζίκη.(Video)
Ο Άκης Πετρετζίκης, έδωσε άλλη μία συνταγή του που σίγουρα θα τη λατρέψεις.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα γουδί. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τον κόλιανδρο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τον κύβο, το ξίδι, τον χυμό, το μέλι, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για το κοτόπουλο
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σπονδυλική στήλη από το κοτόπουλο και την πετάμε. Ανοίγουμε το κοτόπουλο σαν πεταλούδα και το βάζουμε σε ένα ταψί.
- Απλώνουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και προσθέτουμε κάτω από το κοτόπουλο τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τους γλυκάνισους και το πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά.
-
Για την παντζανέλα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε ακανόνιστα κομμάτια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τα αγγούρια σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να φρυγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και βάζουμε το ζουμί από το ταψί στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε πάνω από το ψωμί.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω, προσθέτουμε θυμάρι, βασιλικό και σερβίρουμε.
-