Εύκολη και υγιεινή μηλόπιτα με φύλλο Ολικής Άλεσης.
Υλικά
1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη
5 μήλα
κανέλα
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίουΠλένουμε καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτηΤα βάζουμε στο τηγάνι με 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τα ραντίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλαΣιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 15 λεπτά να μην υπάρχει υγρό να στεγνώσει εντελώς
1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη
5 μήλα
κανέλα
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίουΠλένουμε καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτηΤα βάζουμε στο τηγάνι με 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τα ραντίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλαΣιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 15 λεπτά να μην υπάρχει υγρό να στεγνώσει εντελώς
Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
Λαδώνουμε ένα ταψάκι σε μέγεθος και στρώνουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας
Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα μας πολλές φορές στην επιφάνεια όλη
Κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες από το κάτω φύλλο που προ εξείχαν
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας
Για να μην αρπάξει από πάνω σκεπάζουμε λίγο με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψηθεί καλά από κάτω
Την βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει την κόβουμε μέσα στο ταψί σε τετράγωνα κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
imommy.gr