Μάθετε ποίες είναι οι τροφές που “δυναμιτίζουν” το μυαλό μας!
Θα πιστεύατε ποτέ ότι οι τροφές που καταναλώνουμε, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε; Σύμφωνα, λοιπόν, με μία επιστημονική έρευνα, ο εγκέφαλός μας είναι,στην κυριολεξία, ό,τι τρώμε.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του UCLA υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό να αυξήσει κανείς την αποδοτικότητα του εγκεφάλου του, καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές.
Η δίαιτα, η άσκηση και ο ύπνος επηρεάζουν άμεσα την αντιληπτική μας ικανότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η σωστή εξισορρόπηση των τριών αυτών παραγόντων μπορεί να βελτιώσει τις γνωστικές ικανότητες του ατόμου, προστατεύοντας, παράλληλα, τον εγκέφαλο από βλάβες.
Ποιες είναι,όμως, οι τροφές που «δυναμιτίζουν» το μυαλό μας;
– Οι μπανάνες παρέχουν στον εγκέφαλο την απαραίτητη ποσότητα γλυκόζης.
– Τα αυγά περιέχουν χολίνη, βελτιώνοντας τη μνήμη και την ικανότητα αντίδρασης.
– Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη μνήμη και το συντονισμό των κινήσεων.
– Η καφεΐνη με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, βελτιώνει επίσης τη μνήμη.
– Η μαύρη σοκολάτα αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών.
– Τα πράσινα λαχανικά ενισχύουν την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο.
– Η μελιτζάνα βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα.
– Τα καρότα ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου του εγκεφάλου και εξασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του.
– Το κόκκινο κρασί ενισχύει τη βραχεία μνήμη
– Το κακάο προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξείδωση
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση